Bergen 1665 • Krydderøl: Slaget på vågen er et Bergensk krydderøl brygget til 350-årsjubileet for slaget på vågen.

I 1665 sto det store sjøslaget på Bergen våg, der engelskmennene ble jaget fra Bergen da de ville erobre Hollandske skip på vei hjem fra Østindina med en stor krydderlast.

Øl var en viktig del av kostholdet ombord i alle seilskip på denne tiden, de fleste hadde sin egen oppskrift. Ølet var sterkt for å kunne fraktes over lange avstander. Lysefjorden har, sammen med utvalgte historikere innenfor emnet, brygget et øl som bygger på disse gamle bryggeritradisjonene. Ølet gjenskaper smaken av den ramsalte bataljen som fant sted i Bergen i 1665.

Vi har brukt autentiske krydderier som fersk ingefær, koriander og håndplukket pors. For å lage en utsøkt smak har vi likevel brukt rendyrket gjær, noe som ikke var vanlig på den tiden.

Medivrkende: Halvor Heich, Trygve Fett, Bjørn Arvid Bagge, Hans Bru, Ole Mikal Ramsøy og Erik Andersen.

Ingredisenser: Vann, malt, røykt malt, gjær, humle, honning, ingefær, koriander og pors.
Akolholklasse: Sterkøl • Alc. 6 %vol.

  • Slaget på Vågen illustrasjon
  • Slaget på Vågen illustrasjon
  • Slaget på Vågen illustrasjon
  • Slaget på Vågen etikett

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her