11. januar 2016 //

2015 var eit spanande år for Lysefjorden Mirkrobryggeri. Me kom inn i butikkar på Vestlandet, vart nominert til årets tradisjonsøl i Det Norske Måltid, Årets Øl og plukka pors over alt.

Porsplukking i Lysefjorden

Sidan Slaget på Vågen kom med i finalen av både Årets øl og Den norske måltid så måtte me invitera til dugnad. Ordførar Terje Søviknes og Torstein Hatlevik ved Haaheim Gard var blant dei gode hjelparane som blei med oss på denne høgst uhøgtidlege plukkinga.

Tysnesbladet: Plukka pors til historisk øl
Os&Fusaposten: Plukka pors med publikum
Vi inviterte til brygging for dei som var med å plukke Pors til vinterens brygging av Slaget på Vågen

Slaget på Vågen kom til finalen i Årets øl

Ølportalen: Finalistene til Årets øl er klare
Os&Fusaposten: Kjempar om gjeve titlar
Ølakademiet: Årets øl kåres på Matstreif
Midtsiden: Lysefjorden vann i Bergen

Lysefjorden Mikrobryggeri kom til finalen i Det Norske Måltid med øla Slaget på Vågen. Katergori: Årets tradisjonsøl

Det norske måltid: 5 finalister videre
Horecanytt: 10 produkter klare for finalen
Os&Fusaposten: Lyesfjorden mikrobryggeri i finalen i matens oscarutdeling
Det norske måltid: Video med Wenche Andersen 
NRK Rogaland: Det norske måltid

Samarbeid med Simon Martin

Den kjente walisiske YouTube- ølbloggaren Simon Martin frå Cardiff i England har saman med Lysefjorden brygga eit collaboration brew 26. november. Følg med på Real Ale Craft Beer. Vi brygga ein Imperial Stout lagra på brukte whiskeyfat.

Yuotube: Norway - here we come
Simon Martins vurdering av Lysefjorden sin Black IPA
Simon Martins vurdering av Lysefjorden sin IPA
Simon Martins vurdering av Red IPA
Simon Martins vurdering av Thorstein Hatlevik, husfar på Haaheim Gard, sitt sitt husøl: Røykt IPA
Simon Martins vurdering av Thorstein Hatlevik sitt husøl: Blonde Ale

 

 


Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her